پیمانکاری فعالیتی گسترده است که حوزههای متنوعی مانند سدسازی، راهسازی، ساختمانسازی، تاسیسات نفت و گاز و خدمات را پوشش میدهد. فرایند پیمانکاری دارای جزییات فنی زیادی است که از تهیه اسناد مناقصه آغاز میشود و تا تحویل قطعی کار به کارفرما خاتمه مییابد. مهمترین مسالهی آموزش حسابداری برای پیمانهای بلندمدت، زمان شناسایی درآمد و سود یا به عبارت دیگر، تخصیص درآمدها و هزینههای پیمان به دورههایی است که در آن دورهها عملیات موضوع پیمان اجرا میشود. این دوره با تاکید بر ابعاد و زوایای مختلف حسابداری پیمانکاری چون نحوه شناسایی درآمد و سود، مبانی حقوقی قراردادهای مختص پیمانکاری، قوانین مالیاتی حاکم بر پیمانها و حسابداری فعالیتهای پیمانکاری ارزی، میتواند دانش لازم را جهت حسابداری فعالیتها و عملیات پیمانکاری در شما ایجاد کرده و فرصت مناسبی را جهت کسب درآمد برای شما خلق کند.
مدت | 184 ساعت |
پیشنیاز | داشتن مدرک کارشناسی حسابداری یا رشته های مرتبط و حداقل سه سال سابقه کار |
مدرک | انجمن حسابداران خبره ایران و دانشگاه صنعت نفت |
نحوه پرداخت |
نقد: در صورت پرداخت نقدی، مبلغ 5،000،000 ریال تخفیف خواهید داشت. اقساط: مبلغ 26.000.000 ریال بابت پیش پرداخت و الباقی در 2 فقره چک در فواصل 3 ماهه (به صورت مساوی) |
Course |
حسابداری پیمانکاری 1 |
حسابداری پیمانکاری 2 |
قانون مالیات مختص پیمانکاری |
مبانی حقوقی قراردادها مختص پیمانکاری |
استانداردهای حسابداری |
پیمانکاری ارزی |
مدیریت هزینه در صنعت پیمانکاری |
مدیریت ریسک پروژهها |
قانون کار و تأمین اجتماعی |
2. حسابداری پیمانکاری 2 / 21 ساعت
3. قانون مالیات مختص پیمانکاری / 24 ساعت
4. مبانی حقوقی قراردادها مختص پیمانکاری / 12 ساعت
5. استانداردهای حسابداری / 50 ساعت
6. پیمانکاری ارزی / 10 ساعت
7. مدیریت هزینه در صنعت پیمانکاری / 16 ساعت
8. مدیریت ریسک پروژهها / 21 ساعت
9. قانون کار و تأمین اجتماعی / 9 ساعت
با در نظر گرفتن شاخهها و حوزههای گستردهای که فعالیتهای پیمانکاری در بر میگیرد، حسابداری پیمانکاری اهمیت زیادی پیدا میکند. فعالیتهای پیمانکاری حوزههای متنوعی مانند سدسازی، راهسازی، ساختمانسازی، تاسیسات نفت و گاز و خدمات را در بر میگیرد. مهمترین مسئلهای که پیمانکاران با آن دست و پنجه نرم میکنند، زمان برداشت درآمدها و سود با در نظر گرفتن مدیریت مخارج و هزینهها است. گذراندن دوره حسابداری پیمانکاری میتواند به شما برای شناسایی درآمد و سود، شناخت مبانی حقوقی قراردادهای مختص پیمانکاری، اطلاع از قوانین مالیاتی حاکم بر پیمانها، حسابداری فعالیتهای پیمانکاری ارزی و ثبتهای حسابداری پیمانکاری کمک کند. دورههای نظری با آموزش اجرایی حسابداری پیمانکاری تفاوت زیادی دارند زیرا شما با نحوه انجام کار در محیط عملی و واقعی آشنا خواهید شد.
آموزش حسابداری پیمانکاری
با در نظر گرفتن کدینگ حسابداری پیمانکاری، برای شناسایی، ارزیابی، طبقهبندی و تحلیل دادههای مالی پیمانکاری، به استفاده از ابزارهای گوناگون و نرمافزارهای مختلف نیاز دارید. ثبتهای حسابداری پیمانکاری با کمک نرمافزارهای تخصصی انجام میشود. با بزرگتر شدن وسعت پروژه، حجم دادهها اطلاعات خام نیز افزایش پیدا میکند بنابراین نمیتوان برای ثبت کردن و تحلیل دادهها از روش دستی استفاده کرد. از طرف دیگر، در آموزش حسابداری پیمانکاری باید انواع گزارشگیریها وجود داشته باشد زیرا هر پیمانکار باید به مدیران بالادستی گزارش بدهد. علاوه بر آن گرفتن گزارش خروجی مناسب به پیمانکار در مشخص کردن درآمد حاصل شده و هزینههای انجام شده کمک زیادی میکند. در آموزش حسابداری کاربردی باید بتوانید با نرمافزارهای مختلف کار کنید. حسابداری پیمانکاری را میتوان جزو آموزش حسابداری بازار کار نامید زیرا مستقیماً با کارفرما و کارگر در ارتباط است. داشتن دانش ابتدایی حسابداری، برای پُر کردن کدینگ حسابداری پیمانکاری اهمیت دارد اما در صورتی که نتوانید با ابزارها و نرمافزارهای جدید کار کنید، مهارت و تخصص شما در سطح ابتدایی باقی میماند. آموزش حسابداری پیمانکاری میتواند برای 3 گروه از افراد مفید باشد:
- مدیران شرکتهای پیمانکاری
- حسابداران پیمانکاری
- دانشجویان رشته حسابداری
بیشتر بخوانید: حداقل حقوق و مزایا کارمندان و کارگران در سال ۱۴۰۱ چقدر خواهد بود؟
ثبتهای حسابداری پیمانکاری
ثبتهای حسابداری پیمانکاری با دیگر اشکال ثبت حسابداری و حسابرسی تفاوت دارد. برای ثبت رویدادهای مالی، حسابدار باید از دفاتر رسمی و غیر رسمی استفاده کند. از ارکان اصلی آموزش اجرایی حسابداری پیمانکاری، مبحث ثبت اسناد و رویدادهای مالی است. بدون در نظر گرفتن آموزش ثبت سند، نمیتوانید انتظار یک دوره کامل و جامع را داشته باشید. برای انجام حسابداری در شرکتهای پیمانکاری باید بتوانید بدهکار و بستانکار را دقیقاً مشخص کنید. قبل از آنکه بخواهید ثبت اعلامیه برای تسویه حساب را انجام دهید، صورتی از لیست هزینهها و درآمدها باید مشخص شود. تنها در این صورت است که شناسایی، ارزیابی و گزارش دهی دادهها به شکل صحیح امکان پذیر خواهد بود. حسابدار پیمانکاری، باید به موارد زیر تسلط کافی داشته باشد:
- انواع قرارداد پیمانکاری و نحوه انعقاد قرارداد
- انواع ضمانت نامههای بانکی
- پیادهسازی اختصاصی کدینگ حسابداری پیمانکاری
- اجرای مالیات بر ارزش افزوده
- پیادهسازی بیمه طرحهای عمرانی و غیرعمرانی
- شناسایی درآمد و هزینه
- افشا در صورت حساب سود و زیان
- افشا در ترازنامه
- اجرای قوانین مالیاتی در پروژههای پیمانکاری
برای اطلاع از نحوه محاسبه مالیات شرکت های پیمانکاری و پیمانکار، مطلب «قانون مالیات درباره پیمانکاران چه میگوید؟ {آخرین تغییرات سال 1400}» را بخوانید.
کدینگ حسابداری پیمانکاری
حسابداری مانند تمامی بخشهای بازار کار دارای استانداردها و اصولی است که باید رعایت شوند. ترتیب مشخص کردن حسابها و وارد کردن اطلاعات در حسابداری پیمانکاری اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل استانداردهایی برای مشخص کردن روش و ترتیب وارد کردن اعداد به نام کدینگ حسابداری پیمانکاری به وجود آمده است. در تهیه کدینگ حسابداری، رویهها و سرفصلهای موجود در شغل پیمانکاری مورد اهمیت است. هر شرکت ممکن است کدینگ مخصوص به خود را داشته باشد اما کدینگ حسابداری پیمانکاری استاندارد که بر طبق قوانین بینالمللی و مورد پذیرش همه شرکتها و سازمانها باشد، بخشهای مشخصی دارد. از جمله مواردی که باید برای آموزش حسابداری پیمانکاری در نظر داشته باشید، نحوه تدوین کدینگ و وارد کردن اطلاعات به آن است. تسویه حساب در شرکتهای پیمانکاری به دو شکل متفاوت انجام میشود. در ابتدا ممکن است کارفرما متعهد شود که پس از پایان کار، تمامی هزینهها و دستمزدها را پرداخت کند. در این صورت، ثبت اسناد و کدینگ حسابداری پیمانکاری باید متناسب با زمان انتهای پروژه تعریف شود. در حالت دیگر، کارفرما بر اساس پایان یافتن درصدی از کار و در بازههای مشخصی از اتمام پروژه، پرداخت را به شکل مرحلهای انجام میدهد. در این حالت باید بر اساس درصد انجام شده کار، لیست تسویه حساب در کدینگ حسابداری وارد شده و به کارفرما برای پرداخت تحویل داده شود. در صورتی که آموزش اجرایی حسابداری پیمانکاری دیده باشید، برای انجام این کار مشکلی نخواهید داشت.
دوره حسابداری پیمانکاری
در دوره حسابداری پیمانکاری، شما میتوانید تمامی بخشها و زوایای شغل پیمانکاری را یاد بگیرید. در یک شرکت پیمانکاری، حسابدار نقش مهمی بازی میکند زیرا عمدتاً باید با حسابداری خدمات سر و کار داشته باشد. شرکتهای پیمانکاری تولید کننده محصولی و فروشنده آن نیستند، آنها تنها خدمات مشخصی را به سازمانها و ارگانهای دیگر ارائه میدهند. چند دوره حسابداری پیمانکاری میتواند برای صاحبان شرکتها و حسابدارانی که علاقه مند به کار در شرکتهای پیمانکاری هستند، مفید باشد. مباحث و دروس زیر، به عنوان سرفصلهای اصلی دوره حسابداری پیمانکاری پکت آموزش داده میشود:
- حسابداری پیمانکاری 1
- حسابداری پیمانکاری 2
- قانون مالیات مختص پیمانکاری
- مبانی حقوقی قراردادها مختص پیمانکاری
- استانداردهای حسابداری
- پیمانکاری ارزی
- مدیریت هزینه در صنعت پیمانکاری
- مدیریت ریسک پروژهها
- قانون کار و تأمین اجتماعی
برای اطلاع کامل از نحوه محاسبه حق بیمه کارفرما و کارگر در سال 1400 مطلب «بررسی کامل قانون کار و تامین اجتماعی {حق بیمه و دستمزد 1400}» را بخوانید.
در دوره حسابداری پکت میتوانید تمامی کارهایی که برای انجام حسابداری در شرکتهای پیمانکاری نیاز دارید را یاد بگیرید. با داشتن مدرک کارشناسی حسابداری یا رشتههای مرتبط و حداقل سه سال سابقه کار میتوانید در دوره عالی حسابداری پیمانکاری حسابداران خبره ثبت نام کنید. امکان پرداخت نقد و اقساط هزینه این دوره برای تمامی دانشجویان وجود دارد. پس از اتمام دوره نیز گواهینامه و مدرک قبولی از طرف انجمن حسابداران خبره و دانشگاه صنعت نفت داده میشود.